Frisse salade met buffelmozzarella

Salade buffelmozzarella

Deze heerlijke zomersalade zet je binnen en 10 minuten op tafel! Lekker als bijgerecht bij de barbecue of Italiaanse pasta én hij ziet er ook nog eens prachtig uit!

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • 15 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 1 handje radijs
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 Intense tomaat
  • 75g slamix (bijv. met veldkers, rucola en mizuna)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • peper & zout
  • Optioneel: eetbare bloemen

Bereiding

  • Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Was de radijs en snijd in plakjes. 

  • Pak een diepe kom of schaal en leg de bol mozzarella in het midden.

  • Meng de slamix met de helft van de balsamicoazijn en de helft van deolijfolie. Leg dit speels om de bol heen.

  • Verdeel de radijs en komkommer over de slamix.

  • Was de tomaat,  snijd hier partjes van in de gewenste dikte en garneer deze als laatste over de salade heen.

  • Werk af met de overige balsamico azijn en olijfolie, peper en zout en eventueel wat eetbare bloemen.

Misschien vind je deze ook lekker