Mexicaanse taco met gehakt en frisse limoensaus

Taco’s met gehakt, verse salsa en een frisse limoen yoghurtsaus. Zo haal je Mexico gewoon in huis! De zachte tortilla eet veel gemakkelijker dan de harde taco variant en met gebruik van de Intense tomaat zorg je er voor dat je taco geen natte boel wordt. ¡Buen provecho!
- 5 stuks
- Makkelijk
- 20 minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 tenen knoflook
- 250 ml Griekse yoghurt
- 5 kleine wraps
- 1 el olijfolie
- 300g rundergehakt
- 2 Intense tomaten
- ½ sjalot
- 1 avocado
- 70g rucola en veldkers
- verse koriander
- peper en zout
Bereiding
-
Bereidingswijze limoensaus:
-
Boen de limoen schoon, rasp de zest van de schil en pers de vrucht uit. Snijd 1 teen knoflook fijn.
-
Meng de Griekse yoghurt met ¾ van het limoensap, de limoenrasp en knoflook. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de saus even weg.
-
Bereidingswijze taco’s:
-
Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden. Toast de wraps heel kort aan beide kanten totdat deze een klein beetje krokant, maar nog wel buigbaar zijn. Leg de wraps even apart.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt mee tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Snipper de sjalot, snijd 1 teen knoflook en een beetje koriander fijn. Meng dit met de tomaten door elkaar en voeg de rest van het limoensap toe.
-
Schil de avocado en snijd in reepjes. Spoel de mais af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
-
Neem een kleine wrap en beleg met wat gehakt, rucola en veldkers, gevolgd door de avocado, mais en de tomatensalsa. Garneer af met wat blaadjes koriander en de limoen yoghurt saus.