Verse tomatensalsa

Tomaten salsa

Tomatensalsa, heerlijk voor op een crostini, stokbroodje of toast. Je kan het serveren tijdens de borrel of als bijgerechtje tijdens het diner! Én, met Intense tomaten hoef je het binnenste gedeelte van de tomaat niet weg te gooien, dat kun je ook gemakkelijk in blokjes snijden. Geen verspilling dus, yay!

  • 5-6 porties
  • Makkelijk
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 Intense tomaten
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en knoflook zo fijn mogelijk. Snipper de sjalot.

  • Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit.

  • Meng de tomaten, sjalot en knoflook en limoenrasp met de extra vierge olijfolie. 

  • Breng op smaak met zout en peper en voeg naar smaak limoensap toe. Wanneer je deze salsa een tijdje laat staan zullen de smaken sterker worden.

Misschien vind je deze ook lekker