Hamburger met barbecue saus en cheddar

Amerikaanse burger met barbecue saus

Een broodje hamburger, wie zegt daar nou nee tegen? Met deze Amerikaanse burger mét barbecue saus en de cheddar kaas is knoeien volledig toegestaan! 

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 runderburgers
  • 2 plakjes cheddar
  • ¼ komkommer
  • 1 Intense tomaat
  • 4 augurkenschijven
  • 4 blaadjes kropsla
  • 2 el barbecue saus
  • 1 el ketchup

Bereiding

  • Snijd de hamburgerbroodjes door midden en toast 2 minuten in een hete koekenpan of een oven van 180°C tot ze mooi goudbruin zijn.

  • Bak de burgers met wat zonnebloemolie in de pan tot dat deze gaar zijn. Beleg met de cheddar en laat smelten.

  • Snijd de komkommer en tomaat in dunne plakjes. 

  • Smeer de binnenkanten van de hamburgerbroodjes in met wat barbecue saus.

  • Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met kropsla, komkommer, tomaat, 2 augurkenschijven en de burger.

  • Verdeel de ketchup erover, dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

  • Tip: Voor de ultieme BBQ-smaak bereid je hem – hoe anders – op de barbecue! Grill de burgers in ca. 15 min klaar.

Misschien vind je deze ook lekker