Hamburger met barbecue saus en cheddar

Een broodje hamburger, wie zegt daar nou nee tegen? Met deze Amerikaanse burger mét barbecue saus en de cheddar kaas is knoeien volledig toegestaan!
- 2 personen
- Makkelijk
- 20 minuten
Ingrediënten
- 2 hamburgerbroodjes
- 1 el zonnebloemolie
- 2 runderburgers
- 2 plakjes cheddar
- ¼ komkommer
- 1 Intense tomaat
- 4 augurkenschijven
- 4 blaadjes kropsla
- 2 el barbecue saus
- 1 el ketchup
Bereiding
-
Snijd de hamburgerbroodjes door midden en toast 2 minuten in een hete koekenpan of een oven van 180°C tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Bak de burgers met wat zonnebloemolie in de pan tot dat deze gaar zijn. Beleg met de cheddar en laat smelten.
-
Snijd de komkommer en tomaat in dunne plakjes.
-
Smeer de binnenkanten van de hamburgerbroodjes in met wat barbecue saus.
-
Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met kropsla, komkommer, tomaat, 2 augurkenschijven en de burger.
-
Verdeel de ketchup erover, dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
-
Tip: Voor de ultieme BBQ-smaak bereid je hem – hoe anders – op de barbecue! Grill de burgers in ca. 15 min klaar.