Klassieke bruschetta

Dit Italiaanse gerecht is het perfecte hapje, voor- of bijgerecht!
- Ongeveer 14 stuks
- Makkelijk
- 10 min. bereiden, 8 min. oventijd
Ingrediënten
- 500g Intense tomaten
- Verse basilicum
- 1 stokbrood
- 1 teen knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
-
Verwarm de oven de oven op 200 ˚C.
-
Snijd met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten een minuutje onder in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
-
Ontvel de tomaten, dit zou nu heel gemakkelijk moeten gaan. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Het mooie aan de Intense tomaat is dat het binnenste gedeelte ook gebruikt kan worden en dus niet weggegooid hoeft te worden!
-
Doe de blokjes tomaat in een kom. Snijd de blaadjes basilicum fijn en voeg dit toe aan de tomaten. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
Snijd het stokbrood in schuine plakken en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk beide kanten van het brood met een beetje olijfolie. Bak daarna het brood af in het midden van de oven, zodat het lekker knapperig wordt.
-
Halveer de knoflook en wrijf met de zijkanten ervan over de bovenkant van het brood. Schep het tomatenmengsel er over. Klaar is je bruschetta!