Guacamole

Guacamole recept

Deze typische Mexicaanse dip van avocado is lekker bij nacho's of als topping bij je tortilla’s! De ultieme bewaartip? Leg de avocadopit bij de guacamole en dek hem af met wat plasticfolie. Zo verkleurt je dipsaus niet en kun je hem prima een paar uur bewaren!

  • 1 portie
  • Makkelijk
  • 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 Intense tomaat
  • 1 rode peper
  • snuf chili
  • peper en zout
  • verse koriander (optioneel)

Bereiding

  • Snijd de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en lepel de avocado’s uit. 

  • Pers de limoen uit, snipper de sjalot en pers de knoflook. Doe dit samen met het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak het met een vork goed door elkaar.

  • Snijd de tomaat in hele fijne blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem fijn. Hussel dit samen met de chili door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout.

Misschien vind je deze ook lekker