Bruschetta met een twist

Bruschettalimoen

Eén van de beste gerechtjes om je zomer door te komen is: bruschetta. Deze variant is perfect om te serveren aan je vrienden! En met de Intense tomaat maak je dit gerecht nu super eenvoudig, Onderdompelen onder heet water en het pellen van de tomaat is namelijk niet per se nodig met Intense!

  • Ongeveer 14 stuks
  • 10 min. bereiden
  • 8 min. oventijd

Ingrediënten

  • 500 g Intense tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • Verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • scheutje witte wijn azijn
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven de oven op 200 ˚C.

  • Snijd 4/5 van de tomaten in fijne blokjes. Het mooie aan de Intense tomaat is dat het binnenste gedeelte ook gebruikt kan worden en dus niet weggegooid hoeft te worden!

  • Snipper de sjalot en 1 teen knoflook fijn.

  • Doe de blokjes tomaat in een kom. Snijd de blaadjes basilicum fijn en voeg dit toe aan de tomaten. Breng op smaak met olijfolie, witte wijn azijn, sjalot, knoflook en peper en zout.

  • Rasp de limoenschil en snijd de overige tomaat in dunne schijfjes.

  • Snijd het stokbrood in schuine plakken en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk beide kanten van het brood met een beetje olijfolie. Bak daarna het brood af in het midden van de oven, zodat het lekker knapperig wordt.

  • Halveer 1 teen knoflook en wrijf met de zijkanten ervan over de bovenkant van het brood.

  • Beleg het brood eerst met wat schijfjes tomaat en schep daarna het tomatenmengsel er over. Maak het af met wat limoenrasp. Klaar is je bruschetta!

Misschien vind je deze ook lekker